terapi

Individuel Terapi

Kom i bedre indre balance og find dine indre ressourcer

Terapi, som hjælper dig

Psykoterapi, Somatic Experiencing terapi, Traumer, herunder udviklings- og ulykkestraumer:

Kom i bedre indre balance og find dine indre ressourcer ved at få bearbejdet traumer, tidligere udviklingstraumer hvor du kan få styrket dit selvværd, få styrket dine relationelle kompetencer, bedre grænsesætninger, få bedret dine mentaliseringsevner, få arbejdet med svigt fra barn- og ungdommen. Måske er du yderligere blevet udsat for vold – psykisk eller fysisk og overgreb. 

 

Når man i en eller anden grad har ubearbejdede skelsættende hændelser med i sin bagage, påvirker det én meget mere, både mentalt, fysisk og psykisk, end man ofte umiddelbart tror. Reaktionerne kan have store skelsættende betydninger i ens relationer – både som offer og som krænker.  

 

Det kan være alle former for hændelser og situationer, der sker i livet som gør, at en hændelse fra tidligere i dit liv, kan aktivere og reaktivere situationen, der kan være med til at forstærke hændelsen og ende med at du overvældes af fx angst, fastfrysning i situationer, drænet af overskud og følelsen af afmagt. Situationerne kan være oplevet fra alle steder i dit liv, såsom hændelser fra jobbet, studiet, eller et helt tredje sted xxxx. Det skelsættende er, at du oplever dig hæmmet i din dagligdag eller på anden måde indvirkning. Oveni oplever du dig måske ikke forstået verbalt og/eller dine handlinger. Vi mennesker er unikke og dermed reagerer og håndterer vi også situationer og hændelser forskelligt. Deraf spiller både miljø og arv ind. 

 

Ved at arbejde med kroppens følelser og reaktioner, vil du opleve at blive meget bedre til at håndtere tidligere udviklingstraumer, overgreb, omsorg og andre voldsomme oplevelser der har været i kortere eller længere tid i din opvækst, voksenliv mm..  Du vil få en oplevelse og dermed følelser af, at du pludselig kan håndtere tidligere svære følelser og oplevelser ved selv at kan berolige dig og dermed ikke længere opleves overvældende i samme grad.  

 

Ved dybere samtaler arbejder vi via dit nervesystem ind i dine følelser, hvor du vil opleve at du bliver bedre til at håndtere dine traumer – at få dem “sat fri” og reaktioner og handlinger og dermed bliver bedre i stand til at mærke og turde at mærke dig selv og adskille egne følelser fra andres. Det er med til at give dig en styrket identitet, bedre grænsesætning, større egenomsorg, mentalisering samt kropsbevidsthed. Du vil opleve at du i relationelle kontakter – såsom job, familie, venner bliver mere nærværende og vil dermed have en meget mere harmonisk dagligdag og føle dig som et mere helt menneske. Du vil opleve, at du ikke længere behøver at være “på vagt og/eller over i andre konstant” men “bare” være i dig.

Alt sammen i rolige, trygge og tillidsfulde omgivelser, hvor I begge vil opleve jer hørt og forstået. 

I kan altid kontakte mig

psykoterapeut Maj Hougaard

Jeg tilbyder også akutte tider, og kan også kontaktes efter kl. 16:00. Min terapi kan foregå i min praksis eller over telefon eller online videokald.

E-mail: Majhougaard@gmail.com

Mobil: 28599851

obs: Hvis du sender mig en mail, så vær opmærksom på, at den ikke er krypteret, da min mail ikke er tilkoblet via NemID.